FIDUCIA

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 13:12

FIDUCIA

FIDUCIA = VERTROUWEN

 

En vertrouwen is de basis. Zonder vertrouwen komt er niets nieuws tot stand. Vertrouwen is dan ook een heel belangrijk onderdeel in mijn praktijk. Hoe komt dit vertrouwen tot stand. Wat straal ik graag uit als het gaat om fiducia en hoe belangrijk is dit voor jou als coachee ( degene die gecoacht wordt). Ik schrijf erover in dit blog. 

 

Wat houd vertrouwen in voor mij? 

Vertrouwen ontstaat door een ‘klik’. Wat voel jij als wij met elkaar in gesprek gaan? Voel jij dat je bij mij open mag zijn? Heb jij een gerust gevoel jouw gevoelens en gedachten met mij te delen. Ben ik als mens iemand die jouw ligt. Straal ik uit dat jij er mag zijn. Vertrouwen ontstaat ook door zonder oordeel naar jouw verhaal te luisteren. Ik geef vertrouwen door jou te horen en te zien. 

 

Mijn verhaal en (theoretische)kennis

Wat als jij het gevoel hebt dat ik weet waarover ik praat dan verhoogt dit het vertrouwen om tot actie te komen. Mijn (theoretische)kennis zorgt ervoor dat wij samen de juiste handvatten vinden om jouw weer op weg te helpen. Komt jouw verhaal overeen met mijn verhaal dan betekent dit dat we samen nog meer de verdieping in kunnen gaan. Erkenning van jouw gevoel en de daarbij behorende gedachte geven vertrouwen. Herkenning draagt hier ook aan bij. Mijn ervaringen maken mij een ervaringsdeskundige. 

 

Succesverhalen

En dit is misschien wel de allerbelangrijkste. Welke positieve ervaringen doe jij op. Lukt het jouw een verandering in te zetten en brengt deze je een positief effect dan dan heb jij hier een succesverhaal van gemaakt. Dit geeft vertrouwen in jouw verdere ontwikkeling,groei en leerproces. Het mooie aan een succesverhaal is dat jij deze zelf tot een succes gebracht hebt. Dat vergroot het vertrouwen in jezelf immens. Een mooie bijkomstigheid is dan dat het vertrouwen in mij als coach ook groeit. 

 

FIDUCIA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.